Welkom

Welkom op de website van de Stichting Cello Academie Zutphen.

De doelstelling van de Stichting is tweeledig: enerzijds gericht op het aanbieden van cello cursussen, aanvullend op het conservatorium onderwijs, anderzijds voor de cello liefhebber die op een laagdrempelige wijze wil genieten van muziek.

De cursussen vinden plaats in het laat middeleeuwse Bolwerck, gelegen in het centrum van Zutphen. Docenten zijn gerenommeerde cellisten die allen lesgeven op conservatoria. Zowel het ambacht als de in- en verbeelding, ook vanuit andere kunstvormen, worden intensief beoefend.

De doelstelling van de Stichting omvat ook de vraag naar de functie van muziek in de samenleving, want eigenlijk zijn er nooit genoeg musici om het tekort aan muziek op te vangen. Zutphen biedt het ideale podium om op kleinschalige wijze muziek te beleven, van hoge kwaliteit.

Wij hopen u te mogen begroeten als cursist of luisteraar. Op deze manier helpt u de draagkracht vanuit de vriendenkring te vergroten en komt onze droom, de rijke combinatie van muziek en onderwijs op hoog niveau in en voor onze stad dichterbij.
Jeroen den Herder

Oprichter Cello Academie Zutphen